Популярні новини

Названо продукти, які небезпечно розігрівати після приготування

  • 13:00 30.09.2018
  • Переглядів: 502

Лікарі стверджують, що одного разу приготована і повторно розігріта їжа втрачає багато зі своїх корисних якостей, а іноді і зовсім перетворюється на шкідливу їжу.

У стравах можуть утворюватися шкідливі для організму речовини, здатні завдати шкоди не тільки органам травлення.

Фахівці не рекомендують заново піддавати їжу термічній обробці – особливо приготовлену з буряка, м’яса, грибів, курячих яєць і картоплі. Буряк повністю втрачає свої вітаміни при подальшому нагріванні. М’ясо при додатковій термічній обробці втрачає значну кількість своїх смакових якостей. Але головне – при цьому відбувається розщеплення легкозасвоюваних білків.

Так як м’ясо відноситься до продуктів, які довго і важко перетравлюються, то з втратою цінних білків воно перетворюється в небезпечну для органів травлення їжу. Як і м’ясо, гриби містять в своєму складі білки. Значить, повторна термічна обробка перетворює їх у шкідливий для здоров’я людини продукт. Не варто підігрівати вже зварене яйце або приготований раніше омлет.

Інакше корисні мікроелементи, що містяться в них, залишаться в мізерній кількості, зате в страві з’являться дуже шкідливі для здоров’я токсини і канцерогенні речовини. Страви з картоплі стають шкідливими при неодноразовому підігріві. Причина такого явища – в крохмалі, яким багатий картопля. При підігріві крохмаль розпадається під впливом високих температур, Джерело.
Залишити коментар


Популярні новини
Календар новин
«    Жовтень 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
^ Вгору ^